Ako volite zdrava, lagana i ukusna jela, onda su najbolji popečci od tikvica pravi izbor za vas. Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultat su hrskavi popečci od tikvica koji se tope u ustima.
Bilo da ih poslužite kao prilog, lagani obrok ili zdravu užinu, ovi tikvica popečci osvojit će vas svojim okusom i teksturom. Najbolje od svega? Priprema traje samo 20-ak minuta, a sastojke već sigurno imate kod kuće.
Sastojci

Priprema
- Priprema tikvica – Naribajte tikvice na krupniji ribež i posolite ih. Ostavite ih 10 minuta kako bi pustile višak vode. Nakon toga ih dobro ocijedite koristeći gazu, kuhinjsku krpu ili ruke. Što su tikvice suše, to će popečci biti hrskaviji.
- Priprema smjese – U većoj zdjeli pomiješajte ocijeđene tikvice s jajetom, brašnom, sirom, češnjakom, praškom za pecivo i začinima. Miješajte dok ne dobijete gustu, ali podatnu smjesu.
- Oblikovanje popečaka – Zagrijte malo maslinovog ulja u tavi. Pomoću žlice uzimajte smjesu i oblikujte male popečke.
- Prženje – Pržite najbolje popečke od tikvica na srednje jakoj vatri 2-3 minute sa svake strane dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi. Ako želite smanjiti unos ulja, popečke možete peći i u pećnici.
- Posluživanje – Popečke stavite na papirnati ubrus kako bi upili višak masnoće. Poslužite ih tople uz umak od jogurta i češnjaka, kiselo vrhnje ili omiljeni prilog.
Savjeti za savršene popečke
- Kako dobiti najhrskavije popečke od tikvica? Ključno je dobro ocijediti tikvice kako smjesa ne bi bila previše vlažna.
- Kako napraviti zdrave popečke? Umjesto prženja na ulju, pecite ih u pećnici na 200°C oko 20 minuta ili ih pripremite u fritezi na vrući zrak.
- Koje brašno koristiti? Možete koristiti pšenično, integralno, kukuruzno ili čak bademovo brašno za bezglutensku verziju.
- Kako obogatiti okus? Dodajte malo naribanog luka, sušenih začina poput origana i timijana ili malo dimljene paprike za intenzivniji okus.
Ovaj najbolji recept za popečke od tikvica garantira savršenu kombinaciju okusa i teksture. Isprobajte ga i uvjerite se sami!